:: Palacete Dantas

PalaceteDantas

In 1915 this family house was built in Neoclassical style. The second floor veranda is like a large pleasant and fresh room for residents chat while watching in privacy what goes outside. On the first floor a similar veranda is the main entrance to the house. From late 1950’s the building housed some commercial or government offices, the last one being the Culture State Secretariat.

Em 1915, esta casa familiar foi construída em estilo neoclássico. A varanda no segundo andar é como uma grande sala agradável para os moradores conversarem com privacidade, enquanto observam o que se passa lá fora. No primeiro andar uma varanda semelhante é a entrada principal para a casa. Desde o final dos anos 1950 o prédio abrigou alguns escritórios comerciais ou governamentais, sendo o último a Secretaria de Estado da Cultura.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s